OM OSS

Många kommer till Stadsmissionen för ett mål mat – och kommer tillbaka för den fina gemenskapen. Hos oss kan du värma dig, tvätta dig och vila ut. Vår professionella personal skapar den tillit som behövs för att vi tillsammans ska hitta en väg ur den utsatta situationen. Vi vill att varje människa ska ha makt över sitt eget liv och känna gemenskap i samhället.

Våra besökare är kvinnor och män i hemlöshet, missbruk eller psykisk ohälsa. Det är unga och barnfamiljer som måste välja mellan att köpa mat och betala hyran, pensionärer som inte får pensionen att räcka och nyanlända som behöver stöd för att komma in i samhället. Många gånger är det människor som faller mellan stolarna – som behöver och har rätt till hjälp från kommun och landsting, men där välfärdssystemet brister.

”Först blev jag av med jobbet på förskolan där jag var och sen blev jag av med min lägenhet. Sedan dess har jag bott runt lite men jag trodde ju aldrig att jag skulle bli bostadslös.”

Stadsmissionen finns i tio regioner och på 30-talet orter runtom i Sverige. Varje Stadsmission har en öppen mötesplats med individuell vägledning, arbetsträning i butik eller kafé samt matutdelning. På några orter finns akut- och stödboende, Bostad först-boende och skyddat boende. Stadsmissionen driver också skola och öppen förskola samt erbjuder samtal, rådgivning och aktiviteter för unga.

De lokala stadsmissionerna verkar självständigt men samarbetar med och får stöd av medlemsföreningen Sveriges Stadsmissioner. Tillsammans har vi 1500 anställda och möter mellan 5000 och 8000 personer varje dag.

Engagera dig lokalt

Kontakta din lokala Stadsmission om du vill veta vad som händer på din ort och hur du kan engagera dig lokalt !

Eskilstuna:
www.eskilstunastadsmission.se

Göteborg:
www.stadsmissionen.org

Kalmar:
www.kalmarstadsmission.se

Linköping:
www.linkopingsstadsmission.se

Skåne:
www.skanestadsmission.se

Stockholm:
www.stadsmissionen.se

Umeå:
www.umeastadsmission.se

Uppsala:
www.uppsalastadsmission.se

Västerås:
www.vasterasstadsmission.se

Örebro:
www.orebrostadsmission.se